Ezt az utazást, azoknak a csoportoknak ajánljuk, akik már korábban megismerkedtek Erdély magyar vonatkozású régióival (Székelyföld, Kalotaszeg, Torockó), de újabb erdélyi látnivalókkal szeretnének gazdagodni. Utazásunk során felkeressük az egykoron félmilliós erdélyi szász közösség hangulatos középkori városait, falvait, erődtemplomait. Ellátogatunk Dél-Erdély legfontosabb magyar történelmi emlékhelyeire: Arad, Vajdahunyad, Déva. Felkeressük az Erdélyi-Kárpátok legmagasabb hegyeit is: Fogarasi-Havasok, Bucsecs. Felejthetetlen múlt, egyedülálló környezet, vendégszerető magyar szállásadók, mindez együtt egy élménygazdag utazást eredményez! A szállásokat kérheti a csoport egyházi diákszállásokba is falusi turizmus helyett. Ez esetben 10%-kal kedvezőbb áron adjuk az utazást.

Öt napos szászföldi kirándulás

Árajánlat

Már 39.990. Ft/fő -től(40 fő feletti csoport esetén) Az ár tartalmazza: szállás (falusi turizmus keretében), utazás* (Erdélyben), félpanziós ellátás (reggeli és 3 fogásos meleg vacsora), programszervezés, idegenvezetés.

Az ár nem tartalmazza: a belépők, az utasbiztosítás árát .

40 fő feletti csoport esetén az utazás két fő részére díjtalan. 40 fő alatt 1 fő részére díjtalan.

*Az utazás költségét ez az ajánlat kizárólag az erdélyi szakaszra tartalmazza, az itt felsorolt programokra.


Programajánlat

1. nap
Arad nevezetességeinek a megtekintése (belváros, Szabadság-szobor). 
Máriaradna: katolikus kegytemplom megtekintése.
Marosillye: Bethlen Gábor fejedelem szülőháza.
Déva: kabinos felvonóval felmegyünk „Magos Déva várához”.
Érkezés Csernakeresztúrra az esti órákban. Szállás elfoglalása és vacsora. Elhelyezés a falu vendégházaiban, falusi turizmus keretében.
2. nap
Reggeli, majd indulás tovább a Szászföldre.
Nagyszeben: Szászföld egykori központja. A gyönyörűen felújított belváros megtekintése (2007-ben Európa kulturális fővárosa).
Fogarasi-Havasok: A Transzfogarasi átkelőn felmegyünk a több mint 2000 m magasságban fekvő Bilea-tóhoz.
Fogaras: Középkori reneszánsz várkastély.
Érkezés Négyfaluba az esti órákban. Szállás elfoglalása és vacsora. Elhelyezés a falu vendégházaiban, falusi turizmus keretében.
3. nap
Reggeli, majd egy szászföldi barangolás következik.
Szinaja: a Déli Kárpátokon át kilépve Erdélyből ellátogatunk Európa egyik legszebb királyi rezidenciájához, a Peles-kastélyhoz.
Törcsvár: Drakula gróf romantikus várkastélya.
Keresztényfalva: a remek állapotban helyre hozott középkori szász erődtemplom megtekintése.
Brassó: Főtér, Fekete templom, régi városháza, sétáló utca.
Csángó-est Négyfaluban , ahol megismerkedünk a barcasági csángók kultúrájával, zenéjével, táncaival, végül pedig egy búcsú bulin köszönünk el csángó szállásadóinktól. Szállás és vacsora Négyfaluban.
4. nap
Reggeli, majd tovább ismerkedünk Szászfölddel.
Prázsmár: Az UNESCO Világörökség részéhez tartozó középkori szász erődtemplom megtekintése.
Kerc: A minorita kerci apátság romjaihoz látogatunk el.
Gyulafehérvár: városnézés az Erdélyi Fejedelemség gazdagon virágzó fővárosába. (Vár, Szent Mihály püspöki székesegyház, Hunyadi János szarkofágja), szabad program a városban.
Érkezés Csernakeresztúrra az esti órákban. Szállás elfoglalása és közös vacsora, majd néptáncbemutatóval egybekötött búcsúbuli.
5. nap
Reggeli, majd elindulunk hazafele.
Vajdahunyad: az építészeti különlegességnek számító Hunyadi-vár megtekintése.
Solymosvár: rövid gyalogtúra a hegytetőn álló középkori végvár romjaihoz.
Ópálos: ellátogatunk a Monarchia-korabeli híres borvidékre. Pincelátogatás, ahol lehetőség van vásárolni ménesi bort, illetve rendelhet a csoport külön borkóstolót, vacsorával, amelynek ára 5000 forint. Megvásárolható a különleges ménesi vörös aszú.
Érkezés haza este.